Zažmiri jednim okom na negativnosti oko sebe, lakše će ti biti!

Jednom treba prestati gunđati, shvatiti da se tako ne rješavaju stvari. Štoviše, pogoršavaju se.

Što imaš od toga što svoj problem govoriš nekome tko ga ne može riješiti, koga tvoj problem i ne zanima, onome koji i ne sluša što govoriš. Opusti se i prebaci fokus na nešto lijepo. Kako očekuješ da će ti biti bolje kada razgovarajući o problemima svaku stvar preuveličavaš, iskrivljuješ, prenaglašavaš i nakon svega misliš da će sve to nestati samo od sebe.

Nauči razgovarati o stvarima koje te ne opterećuju puno, ne razmišljaj puno o negativnom što ti se dogodilo jer kada samo ono uđe u tvoj fokus činit će ti se da se ništa dobro ne događa u tvom životu, te da nema smisla radovati se nečemu, niti nadati se novom danu. Nauči razgovarati o stvarima koje neće iznositi nečije prljavo rublje tako da se kasnije moraš bojati što si kome rekao i tko će kome prenijeti tvoje riječi.

Jednom treba prestati gunđati, ne zato su svi problemi u tvom životu nestali nego zato što si ti sazrio. Shvatio si da život nije i nikada se neće prilagođavati tvojim očekivanjima, shvatio si da ne postoje prečice do ciljeva do kojih želiš doći a još više shvatio ti da i ono što ne želiš da ti se događa može se na kraju okrenuti u tvoju korist. Samo treba malo strpljenja da se i u trenucima kada si u blatu ne prestaneš vjerovati da ćeš jednog dana izaći iz njega.

Zažmiri na jedno oko na negativnosti oko sebe! Nauči živjeti od dobrih stvari unutar i izvan sebe, hraneći svoje misli pozitivnošću primijetit ćeš kako su se i tvoji osjećaji najednom pročistili i dobili neki posebni sjaj. Kada počneš voditi higijenu o svojim mislima onako kako je vodiš o svom tijelu počet ćeš otkrivati jedan novi svijet kojega nisi mogao vidjeti dok si se hranio negativnostima. Taj novi svijet u tebi učinit će da se počinje mijenjati i svijet oko tebe. Velika je to stvar.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.