Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo!

Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo.

To je onaj krajnji cilj i smisao koji će probuditi sve snage u nama i usmjeriti ih na ostvarenja koja će u našem životu donijeti razliku. Divovski je to pokušaj stavljanja pod kontrolu svih aspekata našega života i izvlačenja onoga najbolje iz njega. No za to trebamo biti spremni platiti cijenu, pokazati koliko smo se voljni staviti na raspolaganje onom konačnom cilju i svrsi da bi se iz nas izvukao maksimum.

Najmoćnija sila u našem životu je ono u što vjerujemo. To je raspolaganje snagom svoga mišljenja i ne dopuštanje da ona kontrolira i raspolaže nama. To je razumijevanje i prihvaćanje svojih osjećaja i pokušaj da iz njih dobijemo ono najbolje. To nije borba protiv njih već prihvaćanje njihove cjelovitosti, cijelog onog pozitivnog i negativnog spektra bez potiskivanja u kojem nastaju novi problemi.

Najmoćnija sila u našem životu je shvaćanje da naši ciljevi nemaju toliko moć pokrenuti nas koliko su to u stanju učiniti naša vjerovanja. No poneka od tih vjerovanja rade protiv nas, to su ona neracionalna i bezosjećajna kada je zapravo nešto drugo u pozadini, a ne istinska stvarnost. Snažna vjerovanja su početak jedne nove zbilje, ona kod nas stvaraju doživotnu predanost idealima prema kojima nas niti jedna zapreka ne može zaustaviti.

S najmoćnijom silom u svom životu stvari promatramo na novi način, shvaćamo svoj život kao misiju koja je veća od same želje za opstankom i uvijek imamo onaj istinski optimizam kao štit protiv svih negativnih stvari koje nam se događaju. Tada mi upravljamo odlukama i ne dopuštamo da odluke upravljaju nama jer postajemo cjelovite osobe u čijem temelju se nalazi ona stvarnost jača od svakoga straha i sumnje.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.