Koliko je ostalo neizrečenih stvari koje smo željeli reći, a nismo, jer smo mislili da će biti vremena?

Koliko je ostalo neizrečenih stvari koje smo željeli reći, a nismo, jer smo mislili da će biti vremena?

Koliko je ostalo neizrečenih stvari, neizgovorenih riječi koje smo željeli drugome reći, a nismo, jer smo mislili da će još biti vremena. Koliko je ostalo neiskazanih želja, neizražene nježnosti, neuzvraćenih osjećaja, prigušenih namjera jer se nismo osjećali dovoljno spremni da živimo život u punini, nismo imali dovoljno hrabrosti da ispravno rasporedimo prioritete i pokažemo kakvi smo i što doista osjećamo. Mogli smo, a nismo, riječi su koje kasnije najviše bole.

Koliko je ostalo zamjeranja, prigovaranja i pritajene napetosti zbog neke beznačajne sitnice preko koje nismo imali snage priječi, zbog nekog nepotrebnog konflikta i nesporazuma, te koliko je dana, mjeseci i godina kasnije prošlo da svako živi u svom svijetu bez da se sjetimo koliko je prije toga bilo lijepih stvari, prekrasnih riječi i dubokih osjećaja u našim odnosima. A trebalo je samo pokazati koliko nam je stalo i izreći onu jednostavnu riječ “oprosti”.

Koliko još mislimo da ćemo imati vremena da ispravimo stvari koje su prošle ukrivo, da odživimo život kojeg nismo živjeli? A doslovno ništa na ovom svijetu nije sigurno. Nitko od nas ne zna kada će doći njegov posljednji trenutak i zato nemojmo sada trošiti vrijeme i emocije na stvari koje nas se ne tiču, na odnose koji nas čine praznim, na događaje koje nemaju nikakvog značaja. Iskoristimo ovo vrijeme koje sada imamo i putujmo, stvarajmo, volimo, istražujmo, neka iza nas ovaj svijet postane makar malo bolje mjesto.

Zato uzmimo danas dovoljno vremena za one najbliže, one koji su nam najviše prirasli srcu i nemojmo dopustiti da naša kuća postane mjesto proputovanja različitih stranaca. Ako danas ne pokažemo nekome da ga volimo, nećemo to sigurno učiniti ni sutra, a znaj da dan u koji to planiramo učiniti neće nikada doći. Prođimo ovim svijetom punim plućima i svaki novi dan učinimo novom nezaboravnom prilikom. Jednom kada istekne naš pješčani sat nećemo žaliti za niti jednim trenutkom jer su svi oni bili upravo onakvi kakve smo željeli, trebali i zaslužili.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.