Steve Jobs: Zlatna pravila uspjeha u životu i karijeri

Inspirirajte se mislima i poukama karizmatičnoga računalnog maga i poslovnog vizionara koji je svojim kreativnim ideajma postigao golemi uspjeh.

Steve Jobs, jedan od suosnivača tvrtke Apple Computers, svojim je inovativnim poslovnim dostignućima i vizionarskim zamislima postao jedan od najistaknutijih pripadnika generacije koja je promijenila svijet. Uvođenjem osobnih računala u urede, domove i u svakodnevni život potaknuo je revolucionarnu reorganizaciju čitave računalne industrije. Osim po vizionarskim poslovnim idejama i nevjerojatnoj karizmi, Steve Jobs postao je poznat i kao čovjek s bezgraničnom količinom pozitivne energije iz koje su se izrodile brojne vrijedne fraze te briljantne i inteligentne misli.

Donosimo odabir njegovih najsjajnijih misli i pouka. Zlatne lekcije Steve Jobsa mogu vam pomoći da brže i lakše ostvarite životne ciljeve, postignete uspjeh u životu te izgradite inovativan poslovni stil s vlastitim potpisom. Bilo bi vrlo teško sve te pouke primijeniti u životu istodobno, u paketu, stoga budite strpljivi i uvodite ih jednu po jednu, postupno i polako. Ubrzo nakon uvođenja kvalitetnih promjena primijetit ćete bitno poboljšanje u poslu kojim se bavite, ali i u svim ostalim područjima svog života.

Pretjerano gledanje TV-a štetno je za mentalno zdravlje jer otupljuje osjetila

Pretjerano gledanje TV-a štetno je za mentalno zdravlje jer otupljuje osjetila, omamljuje um i potiče rasipnički duh. Isključite TV i “brusite” mozak inteligentnom i oštroumnom konverzacijom s pametnim sugovornikom, poručuje Steve Jobs.

Svu svoju tehnologiju mijenjao bih za jedno poslijepodne sa Sokratom

Svu svoju tehnologiju mijenjao bih za jedno poslijepodne sa Sokratom, rekao je Steve Jobs. Za njega kaže da je “uselio filozofiju u živote običnih ljudi”. Primijenite Sokrative principe u privatnom životu i poslu na odnose s kolegama i prijateljima.

Ne zaboravite da na vaše životne ciljeve pada prašina dok vi bezbrižno ispijate kavu

Ne zaboravite da na vaše životne ciljeve pada prašina dok vi bezbrižno ispijate kavu i površno razmišljate što treba odraditi umjesto da krenete u akciju. Svi smo rođeni s posebnim darom koji trebamo razvijati i koji je i svrha našeg postojanja.

Na pogreške gledajte kao na upozorenja, a ne kao znakove vlastite manjkavosti

Steve Jobs je tijekom karijere imao i padova te je jedne godine izgubio četvrt milijarde dolara. Dakle, i uspješni ljudi griješe, ali reagiraju na pogreške te mijenjaju svoj život i način poslovanja. Uspješni su upravo zato što pogreške shvaćaju kao važne lekcije iz kojih uče kako bi sljedeći put posao odradili kako valja. Na pogreške gledajte kao na upozorenja, a ne kao znakove vlastite manjkavosti.

Sanja Rapaić, Izvor: www.24sata.hr/

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.