Postanite pobjednik u pet koraka!

Pobjednici svaku poteškoću vide kao priliku

Na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Gubitnici ih shvaćaju kao napad na sebe i svoj život, a pobjednici u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju, prilike koje treba iskoristiti. Vaše shvaćanje situacije određuje vaš cilj. Zato pretvorite svaku poteškoću u priliku i više nećete imati poteškoća.

Pobjednici pomiču vlastite granice

Čovjek je u svom tjelesnom bitku ograničeno biće. Svakoga dana na najrazličitije načine susrećete se sa svojim ograničenjima. Pred vama je izazov kako da se postavite prema njima. Kada nešto zapne potrebno je odlučiti želite li se opet vratiti na početak i prihvatiti svoju granicu ili ćete se pokre¬nuti i napraviti nešto što dosada nikada niste napravili. Kada prekoračite granice u vašem umu shvatit ćete da je zbir vaših mogućnosti neograničen.

Pobjednici su uvijek spremni učiti

Davno je sir Francis Bacon rekao da je znanje moć. No čovjekov problem leži u neznanju. Priznanje vlastitog neznanja prva je stepenica na putu prema učenju. Znanje su vrata u novi svijet. Ono vam otvara prilike i upućuje vas na nove mogućnosti, te širi dimenzije vaše stvaralačke prirode. Stoga posvetite se znanju na najrazličitije načine, neka ne prođe niti jedan dan, a da niste nešto novo naučili.

Pobjednici su uvijek spremni na najgoru moguću varijantu

Kada razmišljate o budućnosti nadajte se najboljem, ali prepostavite i najgori mogući scenarij kako bi izmjerili koliko zaista napredujete. Sve što vam se dogodi bolje od toga ocjenit ćete kao veliki uspjeh i bit ćete lišeni svakoga razočarenja. Bu¬dite uvijek spremni na taj paradoks.

Pobjednici poduzimaju akciju prije drugih

Razlika između pobjednika i gubitnika nije u akciji koju postižu jer su i jedni i drugi aktivni. Razlika je samo u tome tko će prije početi. Zato čim prilika nastane, zgrabite je, svaki izgubljeni trenutak više se nikada ne može vratiti.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.