Sreća ima čaroban štapić, zove se strpljenje, dosljednost, jednostavnost i iskrenost!

Sreća ima čaroban štapić, zove se strpljenje, dosljednost, jednostavnost i iskrenost.

Ako samo čekamo nekog čudesnog dostavljača sreće nećemo ga nikada dočekati. Moramo ustati i sami potražiti život koji nam pruža ispunjenje. Svakome je to neki drugačiji oblik stvarnosti, neka uzbudljiva akcija, neki duboki međuljudski odnos, neko snažno iskustvo, ili duboki osjećaj.  Odaziva se samo na naš poziv a ne preko nekog posrednika.

Sreća ima čaroban štapić, zove se hrabrost, odgovornost, vjera i nada. Nema smisla žaliti se na ono što se sada događa s našim životom a očekivati da će se kockice života posložiti same od sebe u budućnosti, te će naš život tada zablistati. Treba nešto pokrenuti, pomaknuti s mrtve točke. Pohranjivanje negativnih emocija, prigovaranje i žaljenje nisu alat koji može pozitivno promijeniti naš život već oružje koje može uništiti sve ono lijepo što smo u njemu napravili.

Sreća ima čaroban štapić, zove se izgraditi snažnu povezanost sa sobom, osjećati se dobro u vlastitoj koži, ne razmišljati kako stvari izgledaju iz kuta drugih, ne brinuti što će tko reći. Pustiti druge da se uspoređuju i natječu u čemu god žele i biti zadovoljan ovim što jesi  i imaš.  Shvatiti život kao avanturu koja se razvija iznutra a ne samo izvana. Svaki dan razvijati se i rasti fizički, mentalno, emocionalno i duhovno.

Sreća ima čaroban štapić, zove se unutarnji mir. Uživati u malim stvarima, ne dopuštajući nekim banalnim i beznačajnim preokupacijama da oduzmu vrijeme i energiju. Sanjati bolji život i ići prema njemu. Osloboditi se bezbrojnih iluzija kojima se godinama hranio um i uspostaviti unutarnju ravnotežu. Sreća postaje izbor a ne nešto što se događa samo od sebe. Samo treba malo poraditi na sebi i ona je tu.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.