Reci “nije me briga” i pusti što bi moglo biti!

Reci “nije me briga” i pusti što bi moglo biti.

Ne zabrinjavaj se budućnošću koja još nije tu ili koja možda nikada neće biti, zapostavaljajući sadašnji trenutak i ljude u njemu. Ne razmišljaj o tome što bi se jednoga dana moglo desiti jer pitanje je hoćeš li taj dan o kojem brineš uopće doživjeti. Ne zabrinjavaj se što se događa negdje u svijetu, jer tvoja moć i utjecaj sežu samo do onog mjesta dokle sežu tvoje riječi i tvoje tijelo, dalje od toga ne možeš nikoga i ništa mijenjati.

Reci “nije me briga” i pusti ljude što se žale na druge. Možda ne žele znati da u sebi imaju dovoljno posla da im je ulazak u tuđi život zapravo samo izlika da ne bi radili i mijenjali nešto u svome. Ne gledaj kako se tko ponaša, što je tko učinio, kuda tko ide, kakve su mu namjere jer u konačnici ne znaš njegovu priču, pa otkuda ti pravo da možeš nešto o njemu suditi. Pusti druge da žive svoj život, ako im možeš pomoći – pomogni im, a ako ne možeš – ne smetaj im.

Reci “nije me briga” i prestani razmišljati o prošlosti. Prestani govoriti „što bi bilo – da je bilo“ i počni više djelovati. Ostavi se briga o onome što ne možeš promijeniti, na što ne možeš utjecati jer one te mogu samo slomiti a ništa nisi dobio. Reci “nije me briga” i prestani prihvaćati ponude koje te spuštaju, koje te podcjenjuju i čine manje vrijednim. Budi dovoljno strpljiv da sačekaš samo ono što zaista zaslužuješ.

Reci “nije me briga” i okreni se pozivnim stvarima. Okreni se ljudima koji će te inspirirati da učiniš nešto vrijedno i plemenito a otiđi od onih koji jedva čekaju usisati tuđu negativnu energiju. Počni češće govoriti “nije me briga” ne iz sebičnih prohtjeva, nego jednostavno zato što te većina stvari u životu ne mora i ne može biti briga, jer ti tu ništa ne možeš napraviti. Kada odbaciš takve stvari okreni se onim ljudima do kojih ti mora biti briga i živi s njima i za njih.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.