Ne vezujte ljude uz sebe, nikoga ne možete vezati!

Ne vezujte ljude uz sebe, nikoga ne možete vezati.

Ako im uz vas nije lijepo njihove misli i emocije će otići negdje drugdje iako će fizički možda ostati tu jer ste ih vezali. Želite li da ostanu dajete im razloge da ostanu, ponudite im nešto što je tako vrijedno. Ne odnosi se to na novac, nakit, nekretnine. To se odnosi na osjećaj sigurnosti i ljubavi da uz vas mogu biti osoba kakva jesu, i da uz vas ne moraju na svom licu držati masku.

Ne vezujte ljude uz sebe, nikoga ne možete vezati. Svaki pokušaj vezivanja stvara veliko brdo straha između vas. Prvo strah nastaje u vama kada se počnete plašiti da ćete tu osobu izgubiti a onda se taj strah prelije na drugu osobu koja se plaši da će morati ostati s vama. Umjesto da između vas cirkulira ljubav izmjenjuju se valovi straha koje uništavaju i jedno i drugo, te na kraju umjesto da oboje izađete kao pobjednici oboje izlazite kao gubitnici.

Ne vezujte ljude uz sebe, nikoga ne možete vezati. Riječi mogu biti lanac a mogu davati i osjećaj slobode i iscjeljenja. Ako ste nesigurni u sebe i nedostaje vam ljubavi tada se vaše riječi pretvaraju u lanac kojim pokušavate drugoga vezati u sebe. No ako u sebi pronalazite ljubav tada vaše riječi daju drugima slobodu i tu se događa paradoks, da u trenucima kada dajete slobodu oni požele ostati uz vas jer je njihov najdublji osjećaj ispunjen.

Nemojte nikoga vezivati uz sebe, jedino što možete je dati ljudima razloga, prostora i osjećaja u vašoj blizini da se mogu razvijati i rasti, dajte im osjećaj važnosti i poštovanja, osjećaj prihvaćanja sa svim njihovim pozitivnim i negativnim stranama a tada ih pustite. Ukoliko je u njima ostalo nešto od onoga što ste im dali to je i više nego dobar razlog da ostanu uz vas i uzvrate vam sve to što ste im dali. Tada oni najčešće i ostaju. Tada se nemate čega bojati jer ste učinili sve što ste mogli.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.