Nauči se nositi sa stvarima koje ne možeš promijeniti, to je tajna životne sreće!

Nauči se nositi sa stvarima koje ne možeš promijeniti, to je tajna životne sreće.

Lažu oni koji te golicaju praznim riječima i zasipaju površnim definicijama o sreći a iza njih se nalazi samo prazna priča. Treba se naučiti nositi sa stvarima koje nisu pod našom kontrolom, a njih ima gdje god se okreneš, naučiti ići naprijed i onda kada se čini da prema tamo nema puta, naučiti ne razmišljati o prošlosti i onda kada je toliko jaka u tebi i nabija ti tisuću stvari na nos.

Nauči se nositi sa stvarima koje ne možeš promijeniti, to je mudrost života. Ne možeš glavom kroz zid, zid će ostati ali tebe više neće biti. Ne pomažu ti mudre izreke da vodiš svoj život naprijed niti ti ljudi koji se nazivaju učiteljima mogu pomoći u tome. Ne trebaju ti stotinu seminara sa motivacijskim porukama da misliš pozitivno kada će stvari koji su izvan tvoje kontrole i dalje ostati izvan tvoje kontrole što god ti mislio.

Nauči na vrijeme prepoznati stvari koje nisu pod tvojom kontrolom, tako ćeš izbjeći tisuće razočarenja, tisuće lažnih nada koje zapravo i nisu nade nego samo zablude koju su ti odmah na početku trebale biti jasne. Samo stani sa strane i promatraj svoj život, promatraj svoje želje i očekivanja, shvati kako tvoje viđenje svijeta nije taj svijet, razmisli o svojim sposobnostima i mogućnostima, prepoznaj razliku između snova i stvarnosti. Na koncu prihvati sve to.

Treba vremena da bi se suočio sa realnošću, treba doći do tih bolnih točaka u sebi i prijeći preko njih. Zabadanjem glave u pijesak nećeš daleko doći. Kada se naučiš nositi sa stvarima koje ne možeš promijeniti vidjet ćeš da svaki dan može biti lijep, otkrit ćeš toliko blagoslova u svijetu oko sebe da ćeš se početi pitati zašto si toliko negativnosti skupio u sebi. Ako se pitaš kako se nositi sa stvarima koje ne možeš promijeniti samo odluči to, i već si pola posla učinio. Nastavi ići tim putem i gledaj kako se tvoj život  mijenja.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.