Mali genijalac: Desetogodišnjak s autizmom izgradio najveću repliku Titanika od lego-kockica!

Najveću repliku čuvenog broda Titanic, sastavljenu od Lego kockica, desetogodišnji dječak s autizmom gradio je skoro 11 mjeseci, više od 700 sati. Njegovo djelo će biti premijerno izloženo u muzeju Titanic u Tennesseeju.

Brynjar Karl Bigisson iz Rejkjavika izgradio je Titanic s 56.000 Lego kockica. Njegova replika duga je sedam metara, a visoka 1,5 metara. Mladi Islanđanin sjeća se kako je već s pet godina uživao u igranju s Lego kockicama.

“Igrao sam se satima. Nekad sam gradio poznate građevine, a nekad sam izmišljao neke svoje”, kaže Bigisson.

Kako su godine prolazile, Beynjar je postao opsjednut vlakovima, sve dok jednom nije otišao na pecanje s djedom Ludikom, kada se u njemu probudio interes za brodovima. Dok je napunio deset godina, znao je gotovo sve što se moglo znati o Titanicu.

“Kada sam putovao s mamom u Legoland u Danskoj, vidio sam nevjerojatne modele poznatih kuća, aviona, lokacija i brodova. Tada sam počeo razmišljati kako i ja želim napraviti svoj Lego model”, otkriva dječak koji je zaista i uspio u svojoj namjeri.

Brynjar je uz pomoć prijatelja i obitelji skupio novac za kupovinu Lego kockica. Kaže kako je gradeći Titanic uspio prihvatiti svoj autizam. Prije nego je započeo svoj projekt, imao je poteškoće s komunikacijom, što ga je činilo nesretnim i usamljenim. Danas ima dovoljno samopouzdanja da sam daje intervjue o svom postignuću.

Anita Blažinović, Izvor: https://www.in-portal.hr/

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.