Kad god ti je teško priupitaj sebe hoće li ti biti lakše ako odustaneš!

Kad god ti je teško priupitaj sebe hoće li ti biti lakše ako odustaneš.

Možda na trenutak i osjetiš neki lagani val olakšanja ali dugoročno ništa nisi dobio. Štoviše izgubio si bitku koju bi vjerojatno za neko vrijeme dobio da si nastavio dalje i shvatio da nisi bio daleko od njenog kraja. Kad god ti je teško priupitaj sebe koliko ima smisla žaliti se ljudima koji ti niti mogu pomoći, niti ih zanima to što govoriš, niti će s tobom doista suosjećati.

Kad god ti je teško priupitaj sebe imaš li još onoga života kojega si nekoć sanjao ili je potpuno iščeznuo. Nije dobro ako snovi nestanu još u poletu tvoje snage, ako zbog neke male zapreke već govoriš o potpuno drugim prioritetima i povlačiš se iz utakmice na prvi zvižduk zviždaljke. Možda ti samo treba nečija ruka, poticajna riječ, dodir nježnosti da se osjetiš voljen i dobiješ potrebnu snagu za nastavak bitke koje vodiš.

Jer nije pitanje kad ćeš izići iz bitke, pitanje je koliko čvrsto si odlučio da je dobiješ. Podsjeti sebe da nisi sam kada vidiš da nema nikoga oko tebe, sam si tek kada napustiš svoje ideale, kada odustaneš od cilja kojega si postavio samo zato što ti traži zadnji atom snage. Sam si jer si mislio da će te netko uzeti za ruku i voditi te prema cilju iako sam možeš kretati se, hodati, tračati prema mjestu kojega si u svojim snovima obilježio kao sveto mjesto.

Nemoj se bojati riječi kao što su trud, žrtva i ustrajnost. Jednoga ćeš dana shvatiti da su one stvorile svijet kakav imamo i da ih ništa ne može zamijeniti. Pusti što to govore tvoja razočarenja, pogledaj što ti govore tvoje nade i kamo te vode. Stvoren si da budeš nekome inspiracija a ne smetnja i zato daj najbolje da i drugi požele ići tvojim tragom. Ljudi očekuju od tebe da budeš jak, pokaži koliko ti malo treba da to i postaneš.

Mario Žuvela

Spread the love

Comments

0 comments

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.